Zorgaanbod – Huisartsenpraktijk Niekerk – Niekerk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Niekerk
Dr. K.L. van der Veenlaan 34 9822 BA
Niekerk

Zorgaanbod

Huisartsenzorg

In de praktijk werken 3 huisartsen (part-time), t.w. Jan Blok, Mariska Olgers-Rutgers en Marisa Hoogenboom. Voor lange periodes is ook een huisarts in opleiding aanwezig. Op dit moment hebben we geen huisarts in opleiding. Marisa Hoogenboom (voormalis aios) is tot september 2024 in dienst van de praktijk.
De praktijk biedt reguliere huisartsenzorg via spreekuur, e-consult, telefonisch contact, of visite en verder intensieve huisartsenzorg (palliatieve en terminale zorg). Bovendien kunt u bij ons terecht voor kleine (chirurgische) verrichtingen, long- en hartonderzoek en teledermatologie.
Voor het bepalen van de longinhoud  in geval van astma / copd zorg wordt gebruik gemaakt van een spirometer.

Praktijkassistentes

De praktijkassistentes (Dorine de Boer, Marjan Sikkema en Margareth Bakker) zijn er niet alleen voor het maken van afspraken, maar ook voor het beantwoorden van vragen. U kunt hen advies vragen over: gebruik van medicijnen, eenvoudige ziekten zoals verkoudheid, rugpijn, diarree e.d. Praktische vragen over: verwijskaarten, vervoerbewijzen en machtigingen voor de verzekering kunt u aan hen stellen.

De praktijkassistentes doen zelfstandig de volgende medische verrichtingen:

  • uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek,
  • uitspuiten van oren,
  • diabetes (DM2) controle,
  • hoge bloeddruk controle,
  • bevriezen/aanstippen van wratten.
  • Verder verwijderen zij hechtingen, doen het onderzoek van bloed en urine en geven injecties.

Spreekuurondersteuner huisarts (SOH)

Marjan Sikkema is naast assistente ook spreekuur ondersteuner huisarts. Dit houdt in dat ze bepaalde niet complexe, semi spoedeisende medische verrichtingen zelfstandig mag verrichten die normaliter een assistente niet mag doen. Ze mag ook na onderzoek zelfstandig doorverwijzen indien nodig. Het kan dus gebeuren dat bij kleine letsels en veel voorkomende klachten de huisarts bij het consult niet aan de pas komt. Om dit te kunnen doen heeft ze hiervoor een post MBO opleiding gevolgd.

Praktijkondersteuning huisarts (POH)

De praktijk heeft een tweetal praktijkondersteuners in dienst. Dit zijn speciaal opgeleide verpleegkundigen die de huisartsen ondersteunen. De POH-S (Baukje Klaver-Kloosterman) biedt zorg aan chronisch zieke mensen (Diabetes Mellitus, COPD, atriumfibrilleren) en kwetsbare ouderen en de POH-GGZ (Gaby Drenth) psychische hulp aan volwassenen. Één keer per week is ook POH-GGZ jeugd aanwezig in de praktijk.