Coronavirus – Huisartsenpraktijk Niekerk – Niekerk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Niekerk
Dr. K.L. van der Veenlaan 34 9822 BA
Niekerk

Coronavirus

Hoe kom je aan een vaccinatiebewijs na volledige vaccinatie?

Het heeft geen zin contact te zoeken met uw huisartsenpraktijk over het verkrijgen van een vaccinatiebewijs als u niet bent ingeënt door uw huisarts. Die kan u niet verder helpen. Hoe je wel aan een vaccinatiebewijs kunt komen kunt u lezen in de brief (oorspronkelijk afkomstig van de Landelijke Huisartsenvereniging en aangepast aan de gegevens voor onze praktijk)


Onze coronamaatregelen (praktijk)

In verband met de corona pandemie wordt u dringend verzocht niet naar de praktijk te komen als u geen afspraak heeft gemaakt bij de assistente. Voor acute, urgente zaken is de praktijk uiteraard altijd open.
Bent u niet fit (verkouden, grieperig) en/of heeft u luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid), koorts of heeft u bijzondere onverklaarbare klachten, neem dan eerst telefonisch contact op met de praktijk voor overleg over niet gemelde klachten alvorens de praktijk te betreden. Dit geldt ook als deze klachten optreden na het maken van een afspraak of bij een mogelijke besmetting. In dit geval nemen wij eventueel extra maatregelen.
Ter voorkoming van coronabesmettingen vragen wij u om uw handen te ontsmetten bij de desinfectiepaal in het halletje van onze praktijk en liefst een mondkapje te dragen in de praktijk. Kom niet te vroeg voor uw afspraak zodat de wachtkamer niet voller wordt dan noodzakelijk, en indien mogelijk alleen. Kinderen bij voorkeur begeleid door 1 ouder.
De dokter of assistente draagt tijdens lichamelijk onderzoek / contact een mondmasker, handschoenen en eventueel een gelaatsscherm / beschermbril. Indien u mogelijk corona verdachte klachten heeft wordt u via de ambulance-ingang (zij-ingang) door een dokter in volledig beschermde kleding onderzocht. U wordt dan verzocht in de auto / buiten te wachten tot de dokter de deur opent.
Nogmaals: Heeft u dringende vragen / medische problemen, twijfel vooral niet maar bel dan gerust de praktijk en wacht hier niet mee, ondanks de beperkende maatregelen.


Overige coronazaken (NL)

De meest actuele informatie en adviezen over het coroanvirus op landelijk niveau zijn afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.
Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.